Ontmoet het team van de Theatermakerij

Karine Roldaan

SPEL EN REGIE/ARTSTIEKE LEIDING/EDUCATIE

Artistiek leider en oprichtster is Karine, in 2000 afgestudeerd aan ArtEZ, hogeschool voor de Kunsten. Karine geeft sinds haar afstuderen les aan kinderen, jongeren en volwassenen. Zij heeft veel (muziek)theaterproducties gemaakt en geregisseerd. Ook werkt zij sinds 2007 als dramacoach van jonge acteurs op filmsets. Films waar Karine onder andere aan meewerkte zijn: Oorlogswinter, Achtste groepers huilen niet, Meester Kikker, Oorlogsgeheimen, Storm, Engel, De Luizenmoeder. Karine stelt regelmatig nieuwe acteertalenten voor aan kindercasting-bureau: Elskeskast, waar ze ook al jaren onderdeel uitmaakt van het team!

Susan Waanders

SPEL EN REGIE

Susan is in 2013 afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem als theaterdocent. Na haar opleiding heeft ze een jaar freelance gewerkt als docent, dirigent en trainingsacteur en was ze producent en speler van haar eigen solo ‘Alles begint in Rietmolen’.In september 2014 is ze begonnen aan een deeltijdopleiding aan de Koningstheateracademie in Den Bosch. Deze opleiding heeft ze een jaar gevolgd totdat ze een vaste aanstelling kreeg bij Theater Sonnevanck in Enschede. Daarnaast is ze de vaste dirigent van het jeugdorkest van muziekvereniging Amicitia.

Nikita Nieuwkerk

SPEL EN REGIE/ EDUCATIE

Nikita is in 2017 afgestudeerd aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten als theaterdocent. Ze is werkzaam op een middelbare school als theaterdocent. Daarnaast werkt Nikita bij diverse bedrijven freelance en werkt ze met allerlei doelgroepen. Naast het lesgeven is ook spelen een grote passie. Daarom volgde ze in 2021 een halfjarige opleiding aan De Nederlandse Acteursschool, hier kreeg ze les van allerlei acteurs uit het vak! In 2022 start ze met het tweede studiejaar.

Esther de Haas

MUSICAL EN REGIE

Hoi! Mijn naam is Esther en ik geef musicalles op donderdag bij de Theatermakerij. Ook geef ik musicallessen in Arnhem.  Ik ben afgestudeerd aan het conservatorium ArtEZ-muziektheater. Ik neem ook mijn jaren danservaring mee in de les en werk naast dans ook veel met fysiek theater. Naast lesgeven heb ik ook mijn eigen close harmony groep en speel ik in diverse musical-en muziektheater voorstellingen.

Robert Baarda

SPEL EN REGIE

Robert Baarda is docent, acteur, singer-songwriter en theatermaker met een constante drang zichzelf en het publiek te verwonderen.

Robert geeft zich graag volledig over aan ‘het moment’ waarop al zijn talent zich creatief creërend mengt met de wereld om hem heen. Zo schrijft hij zijn songs; zo acteert hij op toneel of voor de camera; zo werkt hij aan zijn theaterconcepten en geeft hij les. Integer en vol passie.

Nadieh Tigchelaar

SPEL EN REGIE/ARTISTIEKE LEIDING/EDUCATIE

Nadieh studeerde in 2012 af als theaterdocent aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten en slaagde in 2017 voor haar Master Kunsteducatie. Ze werkt als educatief medewerker voor Theater Sonnevanck waar zij educatieprogramma’s ontwikkelt en leerkrachten bijschoolt in het geven van drama in de klas.
Nadieh houdt ervan naast het lesgeven zelf op het podium te staan. Ze richtte daarom Nadieh: Zang, Theater & Regie op.

Elisabeth Hesemans

CAMERA-ACTEREN

Elisabeth studeerde aan de toneelacademie in Arnhem als dramadocent. Elisabeth werkt als castingdirector voor het kinder- en jongerencastingbureau Elskeskast. Haar eerste grote opdracht was de casting voor de bioscoopfilm LEPEL. Naast haar werk als castingdirector werkt ze ook al jaren als spelcoach op de filmset. Ze zorgt ervoor dat kinderen hun rol zo goed, naturel en geloofwaardig mogelijk spelen. Naast het coachen geeft ze ook speltrainingen & workshops in haar eigen studio in Amsterdam. Elisabeth geeft de workshops camera acteren bij de Theatermakerij.

Kaya Minnegal

REGIE-ASSISTENT EN MARKETING

Ik ben Kaya en ik studeer Creative Business aan het Saxion in Enschede. Hier hou ik me bezig met het maken van films, documentaires, televisieprogramma’s. Ik heb jaren zangles gehad en in een koor gezongen. Tijdens mijn middelbare school heb ik het vak theater gehad, daarna heb ik de Theatervooropleiding OOST gedaan en ik zit bij de Theatermakerij, waar ik de kans heb gekregen om regie-assistent te zijn bij Theater Na De Dam. Vorig jaar heb ik mijn eerste professionele voorstelling gespeeld in het Wilminktheater in de regie van Laurens ten Den.

Hessel Slot

SPEL & REGIE

Ik ben Hessel Slot, aangenaam! Ik ben in 2020 afgestudeerd aan de opleiding Docent Theater van ArtEZ Zwolle. Ik ben verknocht aan de kunst van het theater sinds ik acht jaar geleden in aanraking kwam met theatersport. Later heb ik met plezier de vele kanten van het geweldige vak theater docent mogen leren kennen en beoefenen. Nu zit ik in de luxepositie dat ik theatersportlessen mag geven én me bezig kan houden met alle andere theatrale vormen die ik leuk vind. Naast lesgeven hou ik me bezig met het schrijven en opnemen van hoorspelen.

Stephanie Bisschops

MUSICAL EN REGIE

Hoi, ik ben Stephanie! Ik heb musicaltheater gestudeerd aan de Dutch Academy of Performing Arts in Den Haag. Hierna heb ik een voorbereidend jaar gevolgd aan de Koningstheateracademie voor cabaret en kleinkunst in Den Bosch en op het moment zit ik in het laatste jaar van de opleiding Docent Theater die ik volg aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Zwolle. Ik geef met veel plezier musicallessen bij de Theatermakerij!

Irene de Haan

PRODUCTIE

Hoi! Ik ben Irene de Haan en ik mag de komende periode aan de slag bij de Theatermakerij, als productiemedewerker bij ‘De Maakers’! Momenteel werk ik als productiemedewerker bij muziek- en theatergezelschappen en ben ik als pianiste en zangeres actief bij verschillende koren, waaronder Vocaal Ensemble Cordier. Ik heb ontzettend veel zin om samen met ‘De Maakers’ en de rest van de crew een hele mooie productie neer te zetten eind juni!