Academie voor theater & musical

In september 2021 is De Talentsmederij: Academie voor Theater en Musical van start gegaan.  De Talentsmederij is onderdeel van de Theatermakerij en de eerste academie voor theater en musical talent in de leeftijd van 9 t/m 18 jaar in de regio Twente. De Theatermakerij  biedt hiermee een plek waar jong talent zich kan ontwikkelen.

Audities op 4 september!

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Verschillende expertises

De Talentsmederij is een zaterdag-academie voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 9 t/m 18 jaar, in het leven geroepen voor jeugdigen die meer willen leren en denken over een toekomst in het theatervak. Voor zang, dans én acteertalent is de musicalstroom in het leven geroepen. De toneelstroom biedt een plek voor talent dat zich wil ontwikkelen in het acteren voor zowel theaterstukken als films.

Workshops en praktijkervaring

Naast de reguliere lessen krijgen de talenten van de academie speciale workshops van gastdocenten als: Vajèn van den Bosch, Stefan de Walle, Rop Verheijen, Mark van Haasteren en Susan Radder. Talenten krijgen de kans om praktijkervaring op te doen. Zo zullen er verschillende voorstellingen gespeeld worden in theaters in Enschede.

De leerlingen krijgen ook de mogelijkheid om mee te doen aan castings voor theaterproducties en films. Karine Roldaan is, naast haar werkzaamheden voor de Theatermakerij en de Talentsmederij, ook betrokken bij kindercastingbureau Elskeskast. ‘Er wordt gecast voor films en series zoals Oorlogswinter, Achtste Groepers Huilen Niet en Kamp Koekieloekie. Ik krijg regelmatig de kans om nieuw talent voor te stellen.’ Daarnaast kunnen leerlingen altijd terecht voor een extra auditie-training en persoonlijke begeleiding als ze auditeren voor een productie, film of theateropleiding.

Samenwerkingen

Per productie wordt samengewerkt met culturele partners uit de stad. Er zijn o.a. samenwerkingen met Theater Sonnevanck, Concordia, het Twents Jeugd Symfonie Orkest (TJSO) en de Nederlandse Reisopera. Partners verzorgen workshops, musiceren in de voorstelling, bieden voorstellingen of geven een kijkje achter de schermen.

Audities en opgeven

Toegelaten worden tot de academie gaat niet zomaar. Omdat kwaliteit en niveau-gericht lesgeven hoog in het vaandel staan bij De Talentsmederij worden audities georganiseerd voor zowel de musicalstroom als de theaterstroom. Tijdens de audities kunnen potentiële leerlingen laten zien wat ze in huis hebben.
De auditie voor seizoen 2022-2023 vindt plaats op 4 september. Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@theatermakerijenschede.nl

Wat krijg je allemaal?

Met gratis filmlessen!