Academie voor theater & musical

Vanaf september 2021 opent De Talentsmederij, Academie voor Theater en Musical, haar deuren in de Performance Factory in Enschede. De Talentsmederij is onderdeel van de Theatermakerij en de eerste academie voor theater en musical talent in de leeftijd van 9 t/m 18 jaar in de regio Twente. De Theatermakerij  biedt hiermee een plek waar jong talent zich kan ontwikkelen.

De Talentsmederij voor dit seizoen is vol

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Verschillende expertises

De Talentsmederij is een zaterdag-academie voor kinderen in de leeftijd van 9 t/m 18 jaar, in het leven geroepen voor jeugdigen die meer willen leren en denken over een toekomst in het theatervak. Voor zang, dans én acteertalent is de musicalstroom in het leven geroepen. De toneelstroom biedt een plek voor talent dat zich wil ontwikkelen in het acteren voor zowel theaterstukken als films.

Workshops en praktijkervaring

Naast de reguliere lessen krijgen de talenten van de academie speciale workshops van gastdocenten als: Vajèn van den Bosch en Susan Radder (de andere gastdocenten worden in de aankomende periode aangekondigd). talenten krijgen de kans om praktijkervaring op te doen. Zo zullen er verschillende voorstellingen gespeeld worden in het huis-theater van de academie: Concordia in Enschede.

De leerlingen krijgen ook de mogelijkheid om mee te doen aan castings voor grote theaterproducties en films. Karine Roldaan is, naast haar werkzaamheden voor de Theatermakerij en de Talentsmederij, ook betrokken bij kindercastingbureau Elskeskast. ‘Er wordt gecast voor films en series zoals Oorlogswinter, Achtste Groepers Huilen Niet en Kamp Koekieloekie. Ik krijg regelmatig de kans om nieuw talent voor te stellen.’

Samenwerkingen

Concordia is het trotse huistheater van De Talentsmederij. Op allerlei manieren zet Concordia haar expertise en faciliteiten in. De producties van de academie gaan in Concordia in première en het Vestzaktheater staat ter beschikking als repetitielocatie. Medewerkers van Concordia verzorgen onderdelen van het lesprogramma, zoals een kijkje achter de schermen of een workshop dramaturgie. Ook bezoeken studenten kosteloos een aantal voorstellingen in Concordia, inclusief masterclass van of gesprek met de makers. Daarnaast is de Nederlandse Reisopera aangesloten bij de academie. Zij zullen in de toekomst ook een deel van het lesprogramma, zoals opera-, grime- en techniekworkshops aanbieden.

Audities en opgeven

Toegelaten worden tot de academie gaat niet zomaar. Omdat kwaliteit en niveau-gericht lesgeven hoog in het vaandel staan bij De Talentsmederij worden audities georganiseerd voor zowel de musicalstroom als de theaterstroom. Tijdens de audities kunnen potentiële leerlingen laten zien wat ze in huis hebben.

Wat krijg je allemaal?

De Talentsmederij voor dit seizoen is vol