Traject Theatertalent

Traject Theatertalent is een uitdagend programma voor jongeren van 14 t/m 20 jaar.
Het programma bestaat uit workshops gekoppeld aan voorstellingenbezoek, georganiseerd door Schouwburg Hengelo en De Theatermakerij.

Jongeren komen achter de schermen, spelen op het podium en kijken samen naar voorstellingen.
Voor diegenen die graag spelen en uitgedaagd willen worden, maar ook ideaal voor jongeren die een theateropleiding overwegen.

Alle voorstellingen worden voorafgegaan door workshops die worden verzorgd door professionele theaterdocenten.

Ervaring is niet belangrijk, motivatie wel!

Voor vragen en informatie kunt u contact opnemen met Linda Koezen via l.koezen@schouwburghengelo.nl.

Theater na de Dam

Na het succes van de vijf eerdere edities in Enschede maken we ook in 2022 een voorstelling in het kader van Theater Na de Dam onder leiding van Renée Buys, Kaya Minnegal en Karine Roldaan. De voorstelling speelt op 4 mei om 20.30 in De Museumfabriek. Klik HIER voor tickets.

De laatste editie werd op 4 mei 2021 gespeeld bij de Theatermakerij via een livestream en is hier te bekijken:

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Musicalmeesters

In samenwerking met Concordia en Culturele Staten zal er ook in het komende schooljaar op basisscholen worden gescout voor het project: Musicalmeesters. Tijdens de repetities voor de groep 8 musical komt er een docent van de Theatermakerij kijken en talent scouten. Met ongeveer 15 talenten van 5 verschillende scholen wordt er in Concordia in 3 dagen tijd toegewerkt naar een eigengemaakte musical onder leiding van een professioneel theaterteam.

Theaterschip

We werken al een aantal jaren intensief samen met het Theaterschip in Deventer. In de toekomst zullen we elkaar steeds vaker treffen en zal er worden samengewerkt. Het aanbod van het Theaterschip is gericht op talentontwikkeling. Dit is de kick off van het hele toffe traject WERKPLAATS THEATER! Wil je je ontwikkelen als speler of maker, neem vooral een kijkje!

Lees meer