Volgspot

 

In maart 2021 starten we met een reeks fantastische workshops. Ben je tussen de 13 en 18 jaar kan je iedere maand gratis deelnemen aan een masterclass. Op het programma staan: 

 • Musicaltheater (geweest)
 • Je eigen liedje schrijven (geweest)
 • Camera Acteren- Film maken (geweest)
 • Theatervormgeving- en techniek
 • Choreografie/Improdans (geweest)
 • Teksttheater/klassiekers (geweest)

Mail voor meer informatie en aanmelden naar info@theatermakerijenschede.nl

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Theater na de Dam

Na het succes van de vijf eerdere edities in Enschede maken we ook in 2022 een voorstelling in het kader van Theater Na de Dam onder leiding van Renée Buys, Kaya Minnegal en Karine Roldaan. De laatste editie werd op 4 mei gespeeld via een livestream en is hier te bekijken:

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Musicalmeesters

In samenwerking met Concordia en Culturele Staten zal er ook in het komende schooljaar op basisscholen worden gescout voor het project: Musicalmeesters. Tijdens de repetities voor de groep 8 musical komt er een docent van de Theatermakerij kijken en talent scouten. Met ongeveer 15 talenten van 5 verschillende scholen wordt er in Concordia in 3 dagen tijd toegewerkt naar een eigengemaakte musical onder leiding van een professioneel theaterteam.

Theaterschip

We werken al een aantal jaren intensief samen met het Theaterschip in Deventer. In de toekomst zullen we elkaar steeds vaker treffen en zal er worden samengewerkt. Het aanbod van het Theaterschip is gericht op talentontwikkeling. Dit is de kick off van het hele toffe traject WERKPLAATS THEATER! Wil je je ontwikkelen als speler of maker, neem vooral een kijkje! 

Lees meer
For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

De Filmfabriek

Concordia, Freinetschool De Bothoven en de Theatermakerij zullen komend seizoen intensief samenwerken om de leerlijn ‘De Filmfabriek’ af te ronden. De pilot was een groot succes. Het is een hele gave en praktische leerlijn voor het primair onderwijs geworden. Helemaal gericht op het maken van film. 

Beeldbastards

Concordia en Theatermakerij Enschede streven ernaar kinderen en jongeren optimale kansen te bieden om hun eigen talenten, passies en persoonlijkheid te ontwikkelen. Daarnaast staan zij allen voor een praktische aanpak; leren door te doen. Tijdens de lessen/activiteiten op het gebied van kunst en cultuur op de scholen en bij de culturele instellingen wordt er door middel van praktische opdrachten gestreefd naar het ontwikkelen van het cultureel bewustzijn van de kinderen. We bedoelen daarmee dat kinderen een open houding ontwikkelen ten aanzien van kunst en cultuur, en geïnspireerd en gegrepen worden door kunstzinnige en culturele uitingen. Daarnaast vinden wij het belangrijk om kinderen doorlopend in contact te brengen met kunst en cultuur, in samenhang met andere vakken, zodat kunst en cultuur een vanzelfsprekende plek krijgt in hun leven. Vanuit deze gedeelde visie zullen wij samenwerken om de leerlijn gericht op het maken van film: ‘De BeeldBastards’ te ontwikkelen. 

De Beeldbastards is een samenwerking tussen: 

 • Het Stedelijk Lyceum
  locatie De Stedelijke Mavo
 • Het Erasmus
  locatie VMBO & locatie
  MAVO/HAVO/VWO
 • Concordia Film | Theater | Beeldende kunst
 • Theatermakerij Enschede