Harold Schraven

Harold Schraven studeerde in 1997 af aan de Christelijke Hogeschool voor de Kunsten in Kampen. Sinds die tijd heeft hij een enorme ervaring opgebouwd als regisseur, acteur, cabaretier en dramadocent. Opvallend is het grote aantal regies van groot opgezette toneelklassiekers (Brecht, Victor Hugo, Shakespeare) bij het openluchttoneel (Kersouwe) en op locatie (Dorp aan de rivier in Lith, Oorlogstuig in Best). Harold is regisseur bij De Maakers.

Cato

Cato is 21 jaar, studeert aan de Podiumacademie in Almelo en wil zich graag ontwikkelen op het gebied van muziektheater. Daarnaast lijkt het haar tof om meer te leren over klassieke verhalen. Het maken zelf spreekt haar ontzettend aan en regisseren lijkt haar ook interessant.

Eva

Eva is 24 en afgestudeerd aan de Popacademie (ArtEZ Enschede), ze volgde lessen bij de Theatermakerij en werd door haar theaterdocent Robert aangespoord om mee te doen met de audities voor Tristan en Isolde van De Maakers. Ze wil graag meer leren over performance en spreken op het podium. Daarnaast wil ze zich verder ontwikkelen in muziek.

Johanna

Johanna is 15, zit in drie vwo van de middelbare school en speelt al 10 jaar cello. De theatermakerij is haar niet volledig onbekend, ze heeft een aantal jaar lessen gehad. Ze vindt het super leuk dat ze mee mag doen en haar uitdagingen zitten vooral in het improviseren.

Karine

Karine is in 2000 afgestudeerd aan ArtEZ, hogeschool voor de Kunsten. Karine geeft sinds haar afstuderen les aan kinderen, jongeren en volwassenen. Zij heeft veel (muziek)theaterproducties gemaakt en geregisseerd. Ook werkt zij sinds 2007 als dramacoach van jonge acteurs op filmsets. Films waar Karine onder andere aan meewerkte zijn: Oorlogswinter, Achtste groepers huilen niet, Meester Kikker, Oorlogsgeheimen, Storm, Engel, De Luizenmoeder. 
Karine is artistiek leider van De Maakers.

Katinka

Katinka is 25 jaar en afgestudeerd klassiek zangeres. Ze komt helemaal uit Leiden! Het project De Maakers sprak haar ontzettend aan, vandaar dat ze zich opgaf voor de audities. Ze wil graag meer leren over regie en het schrijven van teksten. Ze hoopt samen met de groep een fijne connectie te maken en ze wil zich, met haar nieuwsgierigheid, focussen op het proces.

Lieke

Lieke is 19 jaar, heeft veel acteer-ervaring en mist het theaterspelen en maken, daarom wilde ze graag deel zijn van De Maakers. Ze wil zich vooral focussen op het maken van speelbare teksten, het maken van soundscapes en ze wil graag technisch leren spelen.

Marit

Marit is 19 jaar, studeert musical in Zwolle en zocht voor haar opleiding een interessante stage. Ze wilde het liefst spelen in een productie. Met die reden gaf ze zich op voor de audities van Tristan en Isolde van De Maakers. Marit wil graag meer leren over het schrijven van muziek en ze wil graag werken aan haar fysieke spel.

Marly

Marly heeft zich opgegeven voor De Maakers omdat ze het theater zo mist! Marly zou het tof vinden om meer te leren over het fysiek spel. Ze wil ook graag aan de slag met monologen, daar houdt ze van.

Maya

Maya is 14 jaar, doet de Kunstklas Theater op het Kottenpark, ze zag de auditie voor de Maakers op het internet voorbij komen en werd gelijk enthousiast. Ze is wat jonger dan de andere deelnemers, maar dat houdt haar niet tegen. Ze hoopt juist veel van de wat oudere spelers en muzikanten te leren. Daarnaast wil ze zich focussen op haar zang en het bedenken van teksten.

Nadieh

Nadieh studeerde in 2012 af als theaterdocent aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten en slaagde in 2017 voor haar Master Kunsteducatie. Ze werkt als educatief medewerker voor Theater Sonnevanck waar zij educatieprogramma’s ontwikkelt en leerkrachten bijschoolt in het geven van drama in de klas.
Nadieh houdt ervan naast het lesgeven zelf op het podium te staan. Ze richtte daarom Nadieh: zang, theater en regie op. Zo werkt ze als zangeres en actrice, waarbij ze vaak optreedt met haar duo Skinny Boy & Curly Sue. Nadieh is artistiek leider bij De Maakers.

Persijn

Persijn is 20 jaar, heeft veel acteerervaring en wil vooral groeien in zijn passie voor alle kunstdisciplines! Daarom heeft hij zich opgegeven voor De Maakers. Hij wil graag zoveel mogelijk leren en zoveel mogelijk ontwikkelingen meepakken. Daarin wil hij zich focussen op het genuanceerd spelen en op samenwerken.

Robert Baarda

Robert Baarda is docent, acteur, singer-songwriter en theatermaker met een constante drang zichzelf en het publiek te verwonderen. Robert geeft zich graag volledig over aan ‘het moment’ waarop al zijn talent zich creatief creërend mengt met de wereld om hem heen. Zo schrijft hij zijn songs; zo acteert hij op toneel of voor de camera; zo werkt hij aan zijn theaterconcepten en geeft hij les. Integer en vol passie. Robert is spelregisseur bij De Maakers.

Sarah

Sarah is 16 jaar, speelt theater sinds ze 8 is en heeft zich opgegeven voor De Maakers omdat ze graag nieuwe dingen wil leren op hoog niveau. Ze wil graag leren om op een andere manier teksten en scènes te schrijven. Ze wil zich focussen op het leren van anderen.

Ruth

Ruth is 20 jaar en is geen vreemde bij De Maakers en de Theatermakerij, vorig jaar deed ze ook mee met de Maakers en ze heeft al een aantal jaren les bij de Theatermakerij! Ze gaf zich weer op omdat ze het project vorig jaar als erg leerzaam heeft ervaren. Ruth wil graag meer leren over het bedenken van scènes en regie. Daarnaast wil ze zich focussen op loslaten van zenuwen en genieten van het spel!

Stef

Stef is 23 jaar en is bijna afgestudeerd als acteur aan de Podiumacademie in Almelo. Op het moment doet hij audities voor de opleiding docerend theatermaker aan ArtEZ in Zwolle. Hij had al van De Maakers gehoord en het leek hem gelijk ontzettend leuk.  Stef wil graag meer leren op het gebied van regie en schrijven. Daarnaast wil hij zich focussen op het spelen met muziek.

Thijs

Thijs groeide als zoon van een operazangeres op tussen de klassieke muziek. Begin 1997 sloot Thijs zijn opleiding als Improviserend Musicus aan het Sweelinck conservatorium in Amsterdam af. Sindsdien is Thijs Borsten actief als pianist, componist, producer en theatermaker. Als componist won Thijs samen met schrijver Koos Meinderts de Willem Wilminkprijs en op het Cinekid 48 Hours festival de prijs voor de beste soundtrack.  Vanaf 2003 stortte Thijs zich op theater. Voor vele voorstellingen (voor zowel jeugd als volwassenen) schreef hij muziek, zo ook voor Tristan en Isolde van de Maakers!

Christoph Mac-Carty

Christoph Mac-Carty is vanaf september 2008 dirigent van Dekoor. Hij won als jazz-pianist de Dutch Jazz Award 2005 en gaf vele concerten, onder andere tijdens de Young Vips Tour 2006, op alle belangrijke jazzpodia van Nederland. In 2009 is hij erin geslaagd met Dekoor de 1e prijs en de publieksprijs te winnen in de categorie Vocal-pop/Jazz op het internationale Seghizzi korenfestival in Italië. Daarnaast pakte Christoph met Dekoor in 2010 de wereldtitel Jazz op de World Choir Games in China. Christoph is zangcoach bij de Maakers.

Jibbe Willems

Jibbe Willems heeft na zijn studie aan de Toneelacademie Maastricht gewerkt als acteur en regisseur. Sinds een jaar of tien werkt hij fulltime als theaterauteur, -bewerker en -vertaler voor verschillende gezelschappen in het Nederlands taalgebied en soms daarbuiten. Hij beperkt zich niet tot één genre, maar onderzoekt vorm en functie van de taal voor verschillende publieksgroepen. Soms groot, soms klein, soms jong, soms wat ouder, van toneel tot opera.