Filmeducatie

Theatermakerij biedt filmeducatie aan primair en voortgezet onderwijs.

Ideeën omzetten
in eigen film

Door middel van filmeducatie leren kinderen en jongeren bewust kijken. In ons filmeducatie-aanbod staat centraal dat leerlingen benoemen wat ze gezien, gevoeld en gehoord hebben. Tijdens oefeningen die bij de beelden/fragmenten/series/films ontwikkeld zijn in samenwerking met verschillende partners, verwerken de leerlingen de zintuiglijke ervaringen door middel van creatieve oefeningen (drama/beeldend/film). Ook leren zij filmische kenmerken te herkennen en leren ze ideeën om te zetten in hun eigen film.

In het voortgezet onderwijs leren de leerlingen filmische kenmerken te herkennen en te gebruiken in het maken van eigen films, documentaires, vlogs en reclames. Er wordt vanuit meerdere technieken gewerkt. Voor het kijken van film is onze vaste partner Concordia. Films kunnen op aanvraag worden geboekt, onze docenten maken er (op maat) workshops bij.

Het filmeducatieve aanbod is zowel in het cultuurmenu te vinden als bij educatie.

Cultuurmenu

Het primair onderwijs, culturele instellingen en de Gemeente Enschede werken sinds 2013 intensief samen om alle kinderen van alle Enschedese basisscholen kwalitatief goed cultuuronderwijs te bieden. De Theatermakerij biedt diverse porjecten aan in het Cultuurmenu.

Bekijk het cultuurmenu

KABAM!

KABAM! De Theatermakerij maakt educatie bij de fantastische nieuwe serie KABAM! Naast een filmeducatie tool ontwikkelen wij bij iedere aflevering een les. Dit doen wij samen met Taartrovers uit Amsterdam!

Lees meer over KABAM!